Nada Lama Restaurant di Equatorial Hotel, Penang

Assalamualaikum,

Alhamdulillah, dlm bulan sebelas yg lepas, ada rezeki datang menggolek. Untuk meraikan kejayaan team kami yg bersusah-payah menjayakan satu technical event di tempat kerja, kami merewardkan diri masing-masing dgn satu trip makan-makan buffet tengahari di restaurant Nada Lama di Equatorial Hotel, Penang. Makan free!!



Nada Lama ni asalnya restaurant Coffee Garden. Sekarang sudah diberi nama baru, telah diubahsuai layoutnya, direnovate serta diberi nafas baru. Seperti biasa, nak makan di hotel ni, status halalnya perlu disemak dulu. Bila dah confirm halal, baru la boleh kita mentekedarah...

Layout dan ambience di Nada Lama tu sangat menyenangkan. Ada pilihan untuk makan di ruang luar tanpa aircond atau memilih untuk makan di tempat dgn aircond. Di luar tu suasananya bagus juga, bila tengah makan tu bertemankan bunyi air terjun dari swimming pool.








Jenis makanannya pun banyak. Apa yg saya ambil hari tu? 
Tengok kat bawah ni.

Pinggan pertama:


Vegetarian crispy noodles, sweet and sour fish with pineapples, stir fried chicken with cashew nuts, mutton kurma.

Pinggan kedua:


Seafood otak-otak, udang masam manis, fish piccata with parmesan cheese.

Pinggan ketiga:


Bread butter pudding.

Pinggan keempat:


Nasi lemak, udang masam manis

Pinggan kelima:


Buah-buahan dan kek.

Pinggan keenam:


Aiskrim.

Jenis makanan yg ada di Nada Lama tu tak limited kepada jenis-jenis yg saya ambil saja. Banyak lagi option yg ada. Cuma perut ni mampu setakat 6 pinggan tu jer. Yg lain-lainnya boleh tengok kat bawah ni.









In conclusion, kalau dibandingkan dgn tempat-tempat lain yg saya pernah pergi, saya rasa kalau di Penang ni, first choice saya masih seafood buffet di Parkroyal dan kedua ialah lunch buffet di E&O. Memandangkan harga di Nada Lama tu comparable dgn E&O, saya rasa kalau guna duit sendiri tu, agak susah nak ke Nada Lama ni lagi. Kalau makan free lain cerita la....

If you need more details, you can go to Nada Lama website below:


Itu saja untuk kali ni....adios...

10 comments:

  1. btl la...br pi Nada Lama Selasa lepas...makanan dia so so ja.Naseb la free...hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahhaha...makan free tu yg jadikan rasa tu sedap sikit :)

      Delete
  2. Assalam ajip,
    betoi3
    iols tak berapa sangat foods kat EQ ni
    last p dalam 2thn lepaih
    environment (room*hotel) & foods iols ghase macam not worth it

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itula.....kalau makan free saya rasa ok kut pegi tu...kalau kena bayar duit sendiri, ada tempat lain yg saya rasa better....tekak masing-masing kan...

      Delete
  3. These are genuinely enormous ideas in about blogging.

    You have touched some fastidious points here. Any way keep up wrinting.

    ReplyDelete
  4. That is a very good tip particularly to those fresh
    to the blogosphere. Short but very accurate info… Thank you
    for sharing this one. A must read article!

    ReplyDelete
  5. Pretty section of content. I just stumbled upon your weblog and in accession capital to assert that I get
    actually enjoyed account your blog posts.
    Anyway I'll be subscribing to your feeds and even I achievement you access consistently rapidly.

    ReplyDelete
  6. I am not sure where you are getting your information, but good topic.
    I needs to spend some time learning more or understanding more.

    Thanks for wonderful information I was looking for this info for my mission.

    ReplyDelete
  7. Keep on working, great job!

    ReplyDelete
  8. Ridiculous quest there. What occurred after?
    Thanks!

    ReplyDelete